fbpx

Despre

Despre proiect

Străzi cu Renume își propune să creeze o conexiune mai strânsă între oameni și oraș, promovând în același timp ilustratori contemporani. Inițiativa a pornit de la o realitate cotidiană bine-cunoscută: majoritatea oamenilor nu știu cine au fost personalitățile ce au dat nume străzilor din București. Soluția propusă de proiectul nostru a fost una cât se poate de simplă- realizarea unor plăcuțe informative și amplasarea lor pe străzile corespunzătoare. Pentru ca impactul să fie cât mai mare am decis să acompaniem informația cu o ilustrație a personalității respective. Ne-am gândit că aceasta ar fi o ocazie excelentă pentru a promova cât mai mulți artiști. Am comisionat pentru început 20 de ilustratori (emergenți sau consacrați) pentru a realiza ilustrații pentru 100 de personalități. Am văzut în acest demers o oportunitate pentru a familiariza publicul cu cât mai multe stiluri și estetici contemporane. Considerăm acest lucru esențial pentru educația vizuală a locuitorilor și pentru deschiderea apetitului pentru evenimente culturale contemporane.

Vrem ca prin demersul nostru să deschidem un dialog despre personalitățile culturii și istoriei noastre, dar și despre identitatea orașului și a modului în care aceasta este construită. Ne dorim ca prin informarea publicului să stimulăm un sentiment de apartenență, de responsabilitate și de conexiune cu străzile orașului.

Străzi cu Renume  este un proiect Antistatic.

Proiectul “Străzi cu renume” este co-finanțat de AFCNProiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 Proiectul cultural “Mergând pe străzi cu renume” a fost finanțat în cadrul Programului cultural 2021 – București – Oraş deschis.

Conţinutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.